332 Comments

  1. April 6, 2006 at 1:32 pm — Reply

    dah buka mms tp kt ne…cmne nak login no phone n password yg dberi

  2. April 6, 2006 at 1:39 pm — Reply

    camne nak login?
    just masukkan no phone je.. and password yang hotlink bagi..

  3. April 6, 2006 at 4:25 pm — Reply

    plezzz!!!!

  4. April 11, 2006 at 10:22 pm — Reply

    HI, NK TYA NI. KAWAN SY SEND PIC MSG. TP KENA BUKA KAT http://WWW.MAXIS.COM.MY/MMS. SY DH LOGIN. DH MSUK KAN NO FON N P/WORD. TP X LEH MSUK. DIA KATA…”THERE WAS A PROBLEM COMMUNICATING WITH THE BUSINESSLAYER. PLEZ HELP ME… THANKS.

  5. adeq
    April 12, 2006 at 1:12 pm — Reply

    nape xbo buka???

  6. syahril
    April 13, 2006 at 10:27 am — Reply

    mana ikon login? cuba admin ajar one by one.sbb password aku dah ada.cuma nak letak atau nak input kat mana login

  7. April 14, 2006 at 9:23 am — Reply

    kawan sye antar picture message.sye try bukak tp die tulis..(Your account may have expired)..MCM MNE SYE NAK BUKAK???

  8. April 14, 2006 at 9:43 am — Reply

    I had giving a clear instructions. Just follow it.

  9. shoki
    May 26, 2006 at 2:41 pm — Reply

    cmner nk buke ni.dah masuk no phone&password,tp xleh gak..

  10. DEQLA
    June 6, 2006 at 1:32 pm — Reply

    KNAPE SAYA TIDAK BLH BUKA PICTURE

  11. June 23, 2006 at 11:37 am — Reply

    kenapa x dpt tgk gmbr?penat cari web tp tak dapat tengok gambar?menyampah betul!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  12. francis aboi
    June 30, 2006 at 9:33 pm — Reply

    mcm mana nk buat kata kunci???

  13. SAM
    July 2, 2006 at 1:16 am — Reply

    kenapa takleh buka ni

  14. hafiz
    July 9, 2006 at 12:35 pm — Reply

    kenape susah sgt nk bukak pic…………………ape lar

  15. WANICK
    July 11, 2006 at 3:35 pm — Reply

    tak boleh ke nak tgk gambar just melalui handphone without tgk melalui website ni??????????

  16. hasni
    July 24, 2006 at 2:06 pm — Reply

    kenapa susah nak buka gambar menatang ni.ikut arahan tapi tak dapat2 bukak jugak

  17. July 27, 2006 at 9:36 pm — Reply

    cane nk mms ni?

  18. July 28, 2006 at 11:29 am — Reply

    SAYA DAH CUBA BUKA KAT MMS.MAXIA TAPI STILL TAK BOLEH.TOLONG PERMUDAHKAN PELANGGAN.BUKAN MENYUSAHKAN PELANGGAN.KALAU MACAM NE MACAM MANA KAMI NAK SOKONG PRODUK MAXIS.

  19. art
    July 30, 2006 at 9:28 pm — Reply

    halo maxis u all ni mmg mengarutlah…i dah buka tp pword expire pula.sdgkan br aje dpt x smpi 5 minit.mcm ner leh jd mcm 2??????????/terangkan skt..step by step i follow u know..so baik u all cr jln yg mudahlah

  20. August 22, 2006 at 5:53 pm — Reply

    tlng bg tau mcm mane nk bukak picture message kalau dh expired…..???

  21. August 24, 2006 at 1:50 pm — Reply

    dah ator message ada mms.siap bagi pasword. tapi takleh buka pula. apa la..menyusahkan tau?

    • alisa
      July 2, 2009 at 11:24 am — Reply

      boleh laaa….bc procedure kat atass…………………

  22. September 1, 2006 at 5:35 pm — Reply

    nape xleh bukak mms ni??

  23. September 2, 2006 at 11:23 pm — Reply

    PRODUK MAXIS MCM CIAL………….NK BUKAK MMS PUN XLEH.ORG DA BUKAK ,DA BG HRM JADAH APE SUME XLEH BUKAK………….MCM MACA KUTIP BESI………….BENGOOOOOOONG XABIS2……

  24. mie
    September 20, 2006 at 10:36 am — Reply

    susah tol nayang haram nie..nape xkuar gambar ….?

    • amy
      July 22, 2009 at 5:13 pm — Reply

      betullllllll 3

  25. naanaa....
    September 23, 2006 at 9:43 pm — Reply

    apsal susah betoi nak nayang mms ni???????????????????????????????????????

  26. arghhh
    September 29, 2006 at 9:11 am — Reply

    bengong punyer maxis…%$^%*&^*& nyusah kan orang jerk cam ni baik aku pakai dg plak leh kawan ngan apek

  27. afiqah
    October 6, 2006 at 9:04 pm — Reply

    knp x leh nk bukak mms……
    masuk ni dh dh dkt 10 kali cuba…..
    x boleh pun……
    menyusahkan gile!!!!!
    x abis2 ckp account dh expired…….

    • August 7, 2009 at 8:24 am — Reply

      cmne klau bley….???

  28. aein_06
    October 11, 2006 at 11:59 pm — Reply

    nape xleh nk bukak my mms ni……….????? Tlgla sy…..

  29. amy otai
    October 21, 2006 at 1:31 pm — Reply

    bodoh punye maxis,cmne nk bkak mms ha?

  30. pak_ownz
    October 30, 2006 at 4:48 pm — Reply

    masa untuk berubah….tukarlah kepada DG. nyampahsss!!!!…..maxingki! nak cuba DG plaks.

  31. uiiiiiiiiiiih!
    October 31, 2006 at 2:31 pm — Reply

    dah on mms ngan maxis center pn, problem gak. tak ley bkak mms gak. korang uat keje ke tak ni…………………………………..

  32. November 8, 2006 at 4:29 pm — Reply

    DA BNYK KALI I BUKA TP X BLEY GAK….PLEZ LA HELP ME….

  33. cat
    December 3, 2006 at 2:13 am — Reply

    i think for mms…maxis ke..hotlink ker…the instruction given is totally STUPID!!!!! Dah follow semua instruction, but still tak boleh buka….!!!!! so guys and gals tukar to DG! i tell u…i boleh hantar my pic thru dg dengan senang sekali without go to the internet. Maxis ni….BANGANG! CUSTOMERS ALWAYS RITE!

  34. jnb
    December 3, 2006 at 11:50 am — Reply

    dah banyak kali try xbo bukak jugak

  35. December 5, 2006 at 8:57 am — Reply

    terima mms, x boleh log in, tempoh dah expire, nk tgk contain jugak,

  36. la otai
    December 14, 2006 at 9:12 pm — Reply

    ntah ape2 ah!!!!!! tok leh bukak mms!!! instruction tu detail ar skitt….

  37. jiro
    December 15, 2006 at 4:11 pm — Reply

    guane aku tk leh install new mms profile server dlm hp aku.Ie kate exceed max limit pdhal aku bru donlod skali je. jem sungguh maxis ni .

  38. ida
    December 21, 2006 at 3:21 pm — Reply

    nape x leh bukak mms picture…dlu takde nak expired pun…boel je bukak skrg ni dah x leh….

  39. Ally
    December 25, 2006 at 9:49 am — Reply

    Apesal sy x bole nak terima mms yg baru? ssah la cam ne

  40. mat bengang
    December 25, 2006 at 3:41 pm — Reply

    Angin betul x leh nak masuk ( expired pin). Call centre tunggu 10min, asik cakap. tq krn menunggu, tiba2 lain putus hampeh betul, duit potong juga, mangkuk hayun…

  41. gee
    January 9, 2007 at 11:57 am — Reply

    I`ve tried a lot of time but failed. Improve your system or find anything easier!

  42. gee
    January 9, 2007 at 12:00 pm — Reply

    I`ve read all the comments. They faced the same problem as me. I think I can stand English!

  43. gee
    January 10, 2007 at 2:01 pm — Reply

    Inilah statement paling bodoh dari MAXIS,
    “Or you can ask your friend to resend the MMS pictures back to you.

    But please do remember, you must use an MMS enabled phone, or in an easy word, a mobile phone that can show pictures.”

    Engko tak bagi tau orang dah tau! Wakeup la orang MAXIS, jangan makan gaji buta…….

  44. January 10, 2007 at 8:53 pm — Reply

    cm pe je,..mms yg dah xpred tak leh tgk,…baik tak payah,..
    ingatkan da antar mms kat mmm@mms.maxis.net.my leh ar tgk gambar b4 nie,..
    ntahpapentah,…bile bace sume komen planggan,..eeee memg memalukan btol..

  45. anna
    January 25, 2007 at 9:12 am — Reply

    received mms. password AzM2AOxl cannot open help

  46. geetha
    January 25, 2007 at 4:41 pm — Reply

    i have tryed to open the mms but alret says my account has expried. can u send me the password to my e-mail add. 10 Q for ur help.

  47. January 27, 2007 at 12:31 am — Reply

    hehe.. all of us hve da sme pr0bLem laah… ape ar eAyk maxis nie,, k0rng bt0wL2 kE tkaR ke dg..?

  48. SALWA_SISKA
    January 30, 2007 at 5:02 pm — Reply

    apsal ler saya x leh nk bka pic msg sy haaaa? dh try msk byk kli nk tgk pic yg mbr2 send tp mcm2 yg kuar.tlg rrrr….plz….

  49. nikelee
    February 2, 2007 at 9:42 am — Reply

    how to view the mms pic???????????
    try many times also no result….

  50. sawai
    February 7, 2007 at 12:14 pm — Reply

    nape x leh tgk mms ni dah msuk no phone da tp bila msuk pasword x leh login plak ape cte ni…….bleh bg sy pasword lagi skali da stepya skali

  51. azizi
    February 8, 2007 at 6:31 pm — Reply

    tak dpt bukak laaaa, mane otomen nyeeee

  52. saufi
    February 12, 2007 at 9:17 pm — Reply

    tak ade respon bila buka pasword…

  53. linda
    February 14, 2007 at 10:07 am — Reply

    nape saya tak leh bukak mms nie????? da masuk no tel and password. arghhhh… geramnye

  54. gue
    February 14, 2007 at 11:24 am — Reply

    hp ada mms system, tp kena bukak kat web maxis. bila masuk web, page expired pulak. mcmne da…

  55. gue
    February 14, 2007 at 11:27 am — Reply

    i support hotlink, bila kena mcm ni, lemah je rasa, plz upgrade ur system la ye. kwn2 jauh takkan nak bluetooth kot…

  56. farid
    February 18, 2007 at 10:10 pm — Reply

    apsal xleh bukak haa?
    pasword dah btol..
    tp error yg same gak..
    padahal gambar dpt hari yg sama…
    dpt je sms bitau ade mms…terus gua on..
    tp error….ceh..
    ape barang camnih..

  57. March 17, 2007 at 1:54 pm — Reply

    nape bila masukan login xdpt tgk pic msg gak. dekat 10000000 x dahhh

  58. two jay r
    March 19, 2007 at 9:42 pm — Reply

    kecohlah benda ni semua.menyusahkan…………suckssssssssssss

  59. banshe
    March 20, 2007 at 10:36 pm — Reply

    oooi…

    dapat sms bukak email

    maner maner ?

    Site tak jumpa

    lagi pun siapa pandai2 reveal pasword kat sms ? kalau orang lain jumpa kan susah.

    BABU !!!

  60. yus
    April 16, 2007 at 12:02 pm — Reply

    klu tetap same je jdnye wat ape sediakankan laman komen mengomen ni…..???
    STILL SAME WHAT!!!

  61. mohanlal
    April 22, 2007 at 6:01 pm — Reply

    Your organization received many complain about mms..but i cant see any improvement..plase wake up and solve the proplem faster. dont juz simply spoil a big and well know organization of maxis.It juz spoil my mood when i so much want to see the mms through the web side and when i try to login the web side did not found..please dont dissapointed other customer also.

  62. fikri
    April 27, 2007 at 10:06 am — Reply

    nk tnya ni..sy nk buka http://www.maxis.com.my/mms..tp nape xleh nk buka?pe masalah nyer..?

  63. ros
    May 1, 2007 at 4:05 pm — Reply

    knape xleh mms????????

  64. haslida
    May 5, 2007 at 12:39 pm — Reply

    saya guna nokia 6680. Sebelum ni bleh guna mms, skrg dah tak leh guna. Byk kali dah try aktif balik,tp still xleh guna. knape yerk? Tp GPRS WAP bleh guna.

  65. elsyana
    May 7, 2007 at 5:33 pm — Reply

    MAXIS skunk ni dah teruklah!!dan x mcm dulu lg!mentang2 dah ramai yg guna MAXIS jd dah x hiraukan customer ke!!!!!!!!jgnlah org mengata MAXIS yg bkan2!!malulah cikit dgn DG n CELCOM 2 sume!!!!DG n CELCOM bg layanan yg terbaik tuk customer dia!!yg MAXIS ni truk!!sy dah col maxis(1300820120)dah nak dekat 28 kali dah!dahlah kene cas tp ble col pun x berbaloi!!KEPADA PEKERJA2 DAN BOS KEPADA SYARIKAT MAXIS TLGLAH BERI CUSTOMER KESENANGAN BUKAN KESUSAHAN!!!!tlglah perbaiki kelemahan maxis!!

  66. fuart
    May 12, 2007 at 12:14 am — Reply

    pasword expired….so mcmana nk buat….

  67. tEngkOrAk..
    May 14, 2007 at 7:08 pm — Reply

    wei!!!!!cane plak nak anta email yg dema bg ni!!!! mengarut betoooooooooi!!!!!

  68. taiko
    May 14, 2007 at 7:26 pm — Reply

    ape maxis skang makin pleceh?da la sruh login kt pc da 2 ble da login expired plak..menyusahkn btoi!!!!rate skang pn da byk mgarut……..

  69. WATIE
    May 16, 2007 at 3:52 pm — Reply

    apala maxis nie..dah 55 kali try bukak tp x leh..balik2 ckp dh expired..baru receive 2 mint..tah apa22…penat jer aku stay tuned..ngan maxis hampir 6 tahun…tapi ni balasan nyer…plz explain cmner nak tengok mms niee….baik x yah bg klemudahan kalau x leh pakai…APARAAAAA

  70. COBBALT 18
    June 1, 2007 at 12:14 pm — Reply

    HEY WHY I CAN SEE THAT MY FRIENDS PIC THAT HAD SUCKS MAXIS

  71. fatin87
    August 9, 2007 at 4:08 pm — Reply

    aku pun sama,x leh buka.nyampah!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! apa yang susah sangat nak buka.lembab lah maxsic nie

  72. August 26, 2007 at 9:27 pm — Reply

    MAXIS NI..NK KTE COMPONY BRU,DH TUA PN AKU RSE..TP MCM2 PRBLEM.AKU PUNYE MMS STILL XLE GNE WLUPN MCM2 TNDAKAN YANG BIJAK DR AK TELAH DIAMBIL!!..NI COMPONY HP KE COMPONY KAIN PLEKAT??XPN COMPONY NO EKO..mCM2 NO AK TRY,STIL XNAIK2 GK GMBR KUDE 2.NI YG AK MRJUK NI.SBLM AKU XLE DPJUK.BAIK KORG STTLE MSLAH AK NI SBLM AK CURANG NGAN KORG!!..DG DN CLCM,WLUPN AK XSKE SBNRNYE,TP AK SKONG DORG!!!!

  73. October 2, 2007 at 7:05 am — Reply

    1. create mms kosong pastu send kat mms@mms.maxis.net.my
    2. dah dpt msg nnt login pakai passwd yg dia akan bagi nnt
    3. pastu tuka la passwd korang kat dalam setting tu

    selamat mencuba

  74. farinna_nik
    October 2, 2007 at 1:38 pm — Reply

    Knp nak bukak mms ni tak leh!!!!kita org dah bukak http://WWW.MAXIS.COM.MY/MMS tp tak leh bukak….knP??????????????GILA AR……OWG NAK TGK MMS YNG OWG BAGI, TETIBE TAK LEH BUKAK….!!!!!!!!BENGANG AR NIE……..baik tak yah bukak!!!!SI……………………………………T!!
    toy ar…….

  75. October 17, 2007 at 3:44 pm — Reply

    wei, knp x bleh bukak pic mms. die suh ikut arahan tp x leh bukak gak

  76. kimi
    October 18, 2007 at 10:13 am — Reply

    Account expired. how am i to activate my account? Please quide, realy need to open MMS.

  77. October 18, 2007 at 2:23 pm — Reply

    very hard 2view mms msg n so small pic till cnt c clearly!

  78. October 22, 2007 at 3:59 pm — Reply

    mcm mane nak hantar mms, susahlah,tak boleh hantar, bnyk kali buat, same je.

  79. October 22, 2007 at 8:31 pm — Reply

    kpd staff2 dn manager2 maxis,knp nset aku tak blh send dn terima pic msj walaupun aku dh on mms bnyk kali..aku dh pakai maxis ni dh 6 thn tp prkhidmatan yg di berikan hampeh..clcm lbh bgs dr maxis..sila prbaiki mutu prkhidmatan maxis spya dpt setanding dgn prkhimatan telefon yg lain..

  80. The Shuffle Ultimate
    October 23, 2007 at 11:59 am — Reply

    Geram betul aku…member aku send mms kat aku dh dekat 2minggu lepas…tapi baru la ni dapt msg suh pi bukak kat website maxis…dh bukak website tapi takleh tgk..pe cite nie?kuang ajo betui lah…..ingt internet ni bukak website korang tu free ke…cilanatoi anjing…..aku tak kire..aku nak mntak ganti rugi dr korang….tak kirelah korang bg alasan bomba cirit birit ke…polis makan julap ke…..ape ke…..aku nak korang ganti balik kepenatan dan duit yg telah terbuang nie.,…….nak je aku maki…..tapi pakai wording ni jelah…%#@**&%$@%$#….phm2lah maksud nyer tue ok?……

  81. Along....
    October 25, 2007 at 9:20 pm — Reply

    Apo susah bona nk bkak MMS ni?Nk topup?Den dh topup..nk apo laie?

  82. Along
    October 25, 2007 at 9:29 pm — Reply

    Duit aku korang nak..tp service mcm hampeh..sial pn ada..mcm banganglh korang ni…

  83. October 26, 2007 at 8:44 pm — Reply

    NAK BUKAK GAMBAR PON SUSAH…………..APALAH MAXIS NIE!!!!

  84. shah..........
    October 29, 2007 at 8:23 am — Reply

    sy br je pakai maxis prepaid ( guna tipon motorola yg ppaling murah ) sy dpt msg bergambar, tp caner nk buka. arahan dia kt msg tu…….login no tipon dan password yg dia bg kt msg tu.tp x bole gak. dia kt x daftar……….nk daftar caner………

  85. dzirah
    October 30, 2007 at 10:21 pm — Reply

    a’kum..
    sy nk tnye cm ne nk wat MMS??
    please help me..

  86. lind
    October 31, 2007 at 2:04 pm — Reply

    kawan sye antar picture message.sye try bukak tp die tulis..(Your account may have expired)..MCM MNE SYE NAK BUKAK???saya pakai fon 3310

  87. November 6, 2007 at 5:45 pm — Reply

    NOTHING MUCH TO SAY ABOUT MAXIS…… IAM REALLY A STUPID GUY TO CHOSE MAXIS…. PLS UPGRADE UR SYSTEM…. mms@maxis.net.my THANK YOU…..

  88. diela
    November 9, 2007 at 12:19 am — Reply

    ak pn sama jgk r……….bka bnyk kali pn xleh jgk tau,benci btl la maxis……………………

  89. rakun_jahat
    November 12, 2007 at 4:21 am — Reply

    apela cam tongoi soh tgk mms tp xbleh bukak.baik tukar je name maxis jd sarkis!

  90. atika
    November 12, 2007 at 3:02 pm — Reply

    saye nk buka mmms tapi x boleh la .paswood sye dah masukan dengan betul tapi x leh dah byk kali saye cuba tapi x leh jgk, mcm mane 2?

  91. effacute
    November 20, 2007 at 9:26 am — Reply

    npe xley bukak ekh?da msok phon number n password,tp…..xleh gak!!!!musykil btol!!!!!!!!!!!

  92. November 28, 2007 at 7:35 pm — Reply

    sy nak buka received picture kat maxis mms…but dia kata account sy dh expired….cane er nak settle problem nie..replay “asap”

  93. November 28, 2007 at 10:05 pm — Reply

    sye login xleh knp …..

  94. November 28, 2007 at 10:06 pm — Reply

    sye dah cuba banyak kali ……..

  95. December 9, 2007 at 12:59 am — Reply

    npe r i da try msk pasword n num fon tp x ley gak la!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!npe nie?????????????????????

  96. princess lee
    December 23, 2007 at 1:21 pm — Reply

    pe ke gle maxis nie…dala susah nak bukak mms pas tu nk save gmbr xclear…pkhdmatan sgt2222222222 truk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  97. nadiah
    December 27, 2007 at 8:38 am — Reply

    bengang betul aku x pat tengok gambar kwn sy kasik…sy dah ikut sume arahan tapi x berjaya gak…tolong ar sy maxis…gambar tue penting ler…!!!!!!!!!

  98. December 27, 2007 at 8:46 am — Reply

    SAKIT HATI…SAKIT SEKALI….NAK BUKAK GAMBAR TAPI SEJAK TADI ASYIK X JDI…!!!!!!!BENGANG GILER NIE…!!!!!!CEPAT LER MAXIS BAGITAU CAMNE NAK ACTIVEKAN MMS…..URGENT NIE…!!!!!DIE ASYIK KUAR ..(Your account may have expired)..PLEASE HELP ME………………..

  99. CT
    December 29, 2007 at 3:45 pm — Reply

    Maxis is not doing their job. Even though my mms account cannot access, the maxis ppl asking me to wait for 3 working days. 3 Working days ?? so long ? banyak susak kah ? mereka ingat ini macam Bank punya cheque, kena tunggu 3 hari kerja.

  100. January 1, 2008 at 2:02 am — Reply

    i xtau la i org y ke bpe bg kmen..sme kmen2 y i bce tuh sjibik problemnye ngn i nyah..huhu..i pkai moto..org kte moto xley setup mms..pehal lak??!mmilih gle maxis nh..nh dh msok 3x i dpt mms tp xley bkak..kjam gle ah..tlngla i..i pn dh bkak hapekebende page mxis 2 tp xdpek2 gak..cm xgne jek,ncet y ade gmbo tp xley rceive or send mms..bek ak pkai 3310!hampagas..

  101. January 1, 2008 at 10:31 am — Reply

    aku pong..mmg maxis mcm haram J…..sume servis x bley pakai punyer….mkn duet taw bg service mcm PANTAT……..kpd yg berkenaan take attention before……………..phm2 da ler k….stakat aku nk hancurkan system maxis ni anytime cz sume formula and pin rahsia in my hand……maxis…….tke care………

  102. inamerbuk
    January 10, 2008 at 5:38 pm — Reply

    macam mane nak buka mms…tak boleh pun…

  103. January 11, 2008 at 5:08 pm — Reply

    ape halnyer nie……asyk expired je…..aku dh naik darah nie!!!!

  104. January 11, 2008 at 5:18 pm — Reply

    ape daaaa…………………..xphm aku…………………………………..

  105. January 11, 2008 at 5:20 pm — Reply

    maxis….jgn jd lembap k…..improved la ckiet….dah taun bru nie…

  106. January 11, 2008 at 5:21 pm — Reply

    ak dh tension niE..

  107. tito
    January 17, 2008 at 3:14 pm — Reply

    gua rasa lebih baik lu tamatkan saja ruang lu nih k …itu lah yg terbaik…tqvm

  108. zira
    January 22, 2008 at 11:44 am — Reply

    cam ne nk bukak mms nih…
    da try nbyk kali..
    tp die kate ur account expired la…
    byk ar org anta mms kat aku…
    tolong ar….;(

  109. January 25, 2008 at 6:57 pm — Reply

    X dapat buka mms.macam mana nk buat

  110. arrancar4
    January 28, 2008 at 11:16 pm — Reply

    wtf
    camner nak activate nih

  111. January 30, 2008 at 11:16 pm — Reply

    APE BARANG ni x leh buka…………. aduh………. nk tgk pic awek pn x leh aduh…………… maxis problem ke……….. repair la cpt…. gua nak tgk pic awek le…………

  112. SVP MR ADLAN
    February 4, 2008 at 1:03 am — Reply

    Your organization received many complain about mms..but i cant see any improvement..plase wake up and solve the proplem faster. dont juz simply spoil a big and well know organization of maxis.It juz spoil my mood when i so much want to see the mms through the web side and when i try to login the web side did not found..please dont dissapointed other customer also.,,

  113. Naim darken
    February 6, 2008 at 11:53 pm — Reply

    rilek…jgn marah2..kite kena cari solution ni..bkan blame sape2..

    admin..
    Forgot your password?
    1. Create a blank MMS message
    2. Send to mms@mms.maxis.net.my
    3. You will receive the password via SMS

    smua step du dh buat..recieved new password….login….
    still expired…

    mungkin sbb no tuh tak register??
    where can we register??

    any help??

  114. February 13, 2008 at 12:59 pm — Reply

    MAXIS HARAM BEJADAH GULUNG TIKAQ BUANG LA

  115. stars-motorola
    February 13, 2008 at 12:59 pm — Reply

    blur
    how 2 actived huh?
    my account expired

    wtf

  116. syayud
    February 22, 2008 at 3:50 pm — Reply

    knapa x bley bukak gmbar??kata expired lpas 4 ari tp bru je dpat gambr smalam pagi2 da x bley bkak??ap ni nak untung je tau…arap maxis ambik perhatian masalah sya ni…jngan bg pengguna rasa teraniaya…slamatkan kembali gambar saya maxis!!

  117. meri d'village
    February 23, 2008 at 1:30 am — Reply

    kawe nk kelis gamba awek ni x dpt

  118. ja
    March 1, 2008 at 9:44 pm — Reply

    camner nak send mms gune email ke no 017? ape nak tules kat address die? asik fail jeraku anto…

  119. mu 11
    March 1, 2008 at 10:51 pm — Reply

    maxis puki r ko,aku nk tgk gmbr n n xdt ni,ko mmg kturunan keling estet sial

  120. anis
    March 5, 2008 at 10:35 am — Reply

    saya nye login mms maxis dh expired… so mcm mane saya nk renew??

  121. Kong Kiak
    March 14, 2008 at 8:09 pm — Reply

    Woi..staff maxis! Nak hntar mms kna caj. Nak bka mms konon expired kna activate dlm 24 jam. Aku bru dpt mms x smpi 2jam pun x bolh bka jgak pehal? Nak untung bute ke?

  122. March 29, 2008 at 11:42 am — Reply

    BABA betollah maxis ni……………….aku buat tak dapat2……..apahal plak ni……membazir jek…………

  123. ayus
    April 3, 2008 at 10:35 am — Reply

    apo ni???? nak bkak mms x dapat plak….. pueh da tkan2 pasword eh asyik tlis not match je…. pala otak betul la maxis ni…..
    tension aku…..

  124. azam
    April 7, 2008 at 12:16 am — Reply

    ah! Nyampah aku nengok maxis neh. Pakat guna clcom lg bgus. Sial!

  125. April 21, 2008 at 9:30 pm — Reply

    macm ner nak masuk nieee…banyak sangat cekadaknya,duit aku dah abis bayar kat maxis niee…kalau macam niee baik aku tukar LINE CELCOM….BLAH LAH CEO KELING NIEEEE…….CAKAP MACAM ORANG KELING LAHHHH SERUPA MACAM CEO NYA.BLAHHH LAHHHHHHHHH

  126. fiyra
    April 28, 2008 at 5:30 pm — Reply

    cner nk sent gmbr dr phone niey.. maxis mms dpt bukak dah… tp cner nk sent gmbr kat no lain?

  127. ezad
    May 16, 2008 at 11:07 am — Reply

    npe susah nk bker mms nie??
    npe ar??

  128. May 24, 2008 at 1:21 pm — Reply

    KO TLG AKU BKAK MMS BLIH AKU DAH 400X BUKA TAK LIH GAK BOGOK KE APE NI………..NAK BAGE ORG SUSAH AGAK2 LAH

  129. mine..
    May 30, 2008 at 2:51 pm — Reply

    npe ssah bebenor nk bkak mms nyh???
    plzz…prmdahkn mxs srvice…
    prob gler arh…

  130. buqayakuza
    June 16, 2008 at 8:03 am — Reply

    nak tanye nape, kawan saye antar gambar mms kat fone saye, tp maxis antar bkn suruh pegi website untuk bkk mms, tp yg saye dpt die bg messege ‘messege cannot be displayed’. ape kes ek?????????

  131. June 17, 2008 at 5:28 am — Reply

    aduhh hampeh btul..pening dh ni

  132. hafiz
    June 19, 2008 at 10:39 am — Reply

    knp la maxis selalu tak leh connect netwok
    upgrade ur system…..we all bayar..bkn free tau

  133. cute gal yg tension
    June 20, 2008 at 10:00 pm — Reply

    same like all pengkritik, ckp tak serupa bikin. saye regular maxis bkn Hotlink yg must topup everyday but noting special or promotions 4 us yg gune nak hampir 6 hingga 7 tahun ni. dah byk pengkritik dlmni pon tak sure u all di maxis akan membacenye….. kalau tak masekan tak brubah2 servicesnye…. kate nk kurangkan monthly charges pon hampeh jeee……

  134. July 17, 2008 at 11:37 pm — Reply

    holla…

  135. anuar ibrahim
    July 18, 2008 at 11:09 am — Reply

    saudare skalian marilah kite baramai2 tukar line,,, jgn pakai line maxis ni
    YANG KAYA ANANDA KRISHNAN JE… fikir2kan lah

  136. July 21, 2008 at 12:18 pm — Reply

    apa pnya jadah ar…nk bkak x bleh2 nie.. mnyusahkan owg btol ar.. cba la prmudakan owg ckit.. bwu ar owg snang bkak…bngoooooooooooooong pnya max

  137. July 21, 2008 at 12:23 pm — Reply

    apa pnya jadah ar…nk bkak x bleh2 nie.. mnyusahkan owg btol ar.. cba la prmudakan owg ckit.. bwu ar owg snang bkak…bngoooooooooooooong pnya maxis.. lg bek aku gna celc0m..oo0..lpa la plak..t0ke h0tlink kan hndu.. 2 yg dya 2lis mcm hndraf….tuuiiih….!!!!

  138. nasz
    August 5, 2008 at 3:18 pm — Reply

    ssh gak pkai maxis ney…kter leh bkk kt internet,pnyer lar bkobar2, x dpt gak????????

  139. nuruddin nazmi
    August 8, 2008 at 11:10 am — Reply

    mcm maner nk on mms

  140. natra
    August 9, 2008 at 2:12 pm — Reply

    eh..
    nape kte nak send mms x ley erk??
    ble orang len anta mms pown x ley nak bukak!!
    dier kte comntions error larh ape larh!!
    TENSION R!!

  141. asri
    August 12, 2008 at 8:04 pm — Reply

    tk tau la apa yg maxis merapu,nk pict masuk pun kena login pc,bila dh login,mcm2 lak nk kena bukak,bila dh bukak plak….ERROR,ERROR,ERROR,ERROR…….!!!!!!!!!!!

  142. mms subcriber
    August 13, 2008 at 1:20 pm — Reply

    very stupid procedure to retrieve. Hope all are not jackasses who
    works at mms dept. Perhaps they are lazy and work would be easy for them as many get fed up and dont use maxis mms so they
    can sit earn free money without good productive work

  143. anna
    August 13, 2008 at 1:46 pm — Reply

    knp xleh nak masuk ni?dulu bole lak tgk gmbr mms tp skrg xleh lah plak??knp?knp?benci lee dah la gambar tu penting kat aku/

  144. maxis mms
    August 19, 2008 at 1:44 pm — Reply

    maxis is the best… love maxis 100%

  145. maxis mms
    August 19, 2008 at 1:45 pm — Reply

    whatever you all punya prob.. maxis is still the best. from utran, fwa and every services

  146. salleh
    August 23, 2008 at 12:02 pm — Reply

    apo la yg ssh bona nk bkak ni ha………apo yg dio sroh den buek tp….xlkeh pn…………………………………ssssssssssssseeeeeeeeeeeeetttttttttttttaaaaaaaaaannnnnnnnnnnnnnn btol rrrrrrr….

  147. thE 619 bOyZz
    August 23, 2008 at 8:14 pm — Reply

    pelik2 tul r…aq dh try log in,tp x dpt klik.nk kte bangang,nanti maxis company marah lak..but,it`z the reality whaaaAaAtTtT..!!!!!!! sume prkhidmtan korg (maxis) dah ok..tp bab mms nie agY korg ko…lembap gilerrr…tul gak SHAH ckp,jgn susahkn plggan..CUSTOMER ALWAYZZ RIGHT…!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  148. bengang
    August 24, 2008 at 12:15 am — Reply

    Nape xley bkak erk..dh insert new password tp still kate expired..huhuhuhu..nak tgk gmbr bf pun xdpt..dh la bf jauh..kata maxis merapatkan yg jauh….tpu ar..

  149. wanie
    August 24, 2008 at 1:54 am — Reply

    even many bad comment you received,but notting happen to up great ur web site ….plz make it more simple and easy to use.not just good advertisment .try to give better service otherwise we will change …… mobile!!!

  150. kay~
    August 24, 2008 at 3:17 pm — Reply

    bengonggggg!!!
    cmna nak tgk pic nie…
    nyusahkn tol…

  151. key_me
    August 28, 2008 at 10:26 am — Reply

    masalah nie akan selesai klo kite tahu carenyer…aku leh buka mms aku ngan mudah…

  152. patrafoxy88
    August 28, 2008 at 12:57 pm — Reply

    huhh!!botak r pale ak nk bkak pic x ble2 nk bkak..

  153. August 28, 2008 at 7:30 pm — Reply

    mms di newzealand tak dpt buka la….. kenapa mcm ni.mcm ni susuh la…. rindu suami nak buka mms dan 3G puunn susuh.sy suka maxis tapi itu tak boleh ini pnu dpt tak boleh la……
    bgs kan maxis jgn kena >org <tulis sampai jahat2. k lah.

  154. aper ahk...
    August 30, 2008 at 3:34 pm — Reply

    lor rameinyer org komen…
    dah lamer pong masalah nie..
    pesal tak ader perubahan pong?
    kalau tak leh pesal hanto suh log in kat
    http://www.maxis.com.my/mms
    peh… bikin panas jek…

  155. mrs.apy
    August 30, 2008 at 4:46 pm — Reply

    em .

    napa sy nk bkak mms tabole ?

    ksian sgt sgt !

    apalah maxis nih .

    nyusahkn org btol !

    da lah tpup xdpt dpt gnjaran

    ske tol amek duet org !

    bengong !!!!!!!

    =.=

    aku x halal kan kang bru taw

  156. ali
    September 1, 2008 at 1:03 am — Reply

    tolong check line area berseri,perlis…
    kerap takde line…

  157. jb girls...........
    September 4, 2008 at 4:17 pm — Reply

    poyo la maxisss………pnt aq,xblh masuk pun gambar……menyusahkan betul……

  158. NAZA
    September 4, 2008 at 8:14 pm — Reply

    macam maner kalau dh expire nk login juga?

  159. miss pening
    September 6, 2008 at 3:52 pm — Reply

    urmm….cmner nak send mms kpd mms@mms.maxis.net.my. x phm r…. gne email???cmner tue…x phm daa

  160. haikal
    September 8, 2008 at 12:09 am — Reply

    sebelum nie boleh login pakai password yg maxis bg, x pakai hanset kamera pon bley tgk mms yg org antar, sekarang nak activate balik nak pakai hanset kamera plak, tetiba je account bley expired,

  161. arm
    September 8, 2008 at 10:41 am — Reply

    dah dkt 6thn aku gune maxis nih.tp tahap service tetap sama je.malah makin truk!!
    cube la upgrade sket.jgn jd bangang!! dah la mms susah sgt nk gune.asyik failed je ble gune! nih ble pki on9 pn sama gak! abis,blenye gua nk dpt tgk mms yg kwn gua bg 2? nk tggu kiamat ke?kalo dah keling bodoh yg teraju maxis,mcmni la jd nye..bodoh nk mampos ananda krishnan ni! wahai kwn2 sume..marilah kite tukar ke line celcom ramai2..biar maxis brkubur tggal sejarah!!

  162. orang malaysia
    September 8, 2008 at 11:52 am — Reply

    kenapa mms tak leh bukak..
    kalau cam ni baik tak yah bukak..
    menyusahkan je

  163. orang malaysia
    September 8, 2008 at 11:55 am — Reply

    kwn-kwn paham2 la mms tak leh bukak dah..

  164. sam
    September 11, 2008 at 10:51 am — Reply

    I don’t know why that all I can sya

  165. Senah
    September 11, 2008 at 10:56 am — Reply

    Why so difficult? Still cannot view, what is going on! I don’t understand.I”m mad about it

  166. sam
    September 11, 2008 at 11:19 am — Reply

    I don’t know why that all I can say! I’m mad about it

  167. ananda krishnan
    September 11, 2008 at 8:43 pm — Reply

    hei….maxis sms 1 sen jew..murah..mari same2 guna maxis..,

  168. ahmad
    September 16, 2008 at 10:37 pm — Reply

    kalau account xpired nk wat mcm mn???
    nset gua xleh send mms

  169. star
    September 17, 2008 at 1:19 pm — Reply

    http://www.maxis.com.my/mms ? why can`t find it .
    i receive a picture msg but can`t log in .
    huh

  170. nez7
    September 17, 2008 at 3:09 pm — Reply

    ak nk tgk gmar member ak nih..
    tlg lah bg blh bkak web nih!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  171. lia@phochet procc
    September 22, 2008 at 9:31 am — Reply

    asl x leh bukak nie tention nye dh byk kali try xbley2..mcm mane nie..tlg r ajr kan

  172. bond
    September 23, 2008 at 5:14 pm — Reply

    mangkuk punya maxis gambar aku tak dapat tgk
    ko org tak buat kerja ke?

  173. fadhilah
    October 4, 2008 at 3:45 pm — Reply

    mcmaner nak buka mms nie eh???menyusahkan aku jekkkkkkkk……………tak bole ckp la awal22…

  174. tajul
    October 4, 2008 at 5:30 pm — Reply

    apahal nie.owg nk ngok gamba pn x bleh..cube la maju,ni tak makin hari makin lembap….tlg la maju ckit.x malu ke kne maki hamun ngan owg laen,,,…”';;;;'[[

  175. jealieeee..... ^_^
    October 5, 2008 at 12:51 am — Reply

    issshhhhh……..
    cmne nk bkak nih!!
    12 kali aku try x dpt2..
    maxis x wat keje ke..?

  176. December 22, 2008 at 1:11 am — Reply

    Salam/Gd am,pm. Aku pun dah naik pening ni mcmana nak bk laman mms ni. Aku skrg kat oversea. Susah tul

  177. February 9, 2009 at 6:41 pm — Reply

    saya nk tny mcm nk tgk mss kwn saya ada hantar mms kek tel saya tp tel saya x bleh tgk

  178. February 9, 2009 at 6:48 pm — Reply

    x thu lh mcm mna ,saya kai line rm150 maxsimer rm300 ,pkai x kai kena byar 150 ,tp lbih 150 line off knp,elok saya kai line yg 50

  179. faiz glamour
    February 13, 2009 at 11:58 am — Reply

    btul ke ko org smua tak leh nak buka MMS?
    mmmmm….klu mcm tu,aku pun sama tak leh nak buka…huuhuhuhu

  180. mumy
    March 3, 2009 at 7:36 pm — Reply

    cmne nk tau psword??

  181. fadila
    March 7, 2009 at 8:41 am — Reply

    pe mslh maxis nih?????
    cam haram gler.!!

    pehal lak xleyh bukak neyh????????????
    panas pown de!!!

    mslhnye dh bukak dh SATU PERSATU ikot arhn boDOH korg tuh!!!
    taw nk abeskn duit org jek!!!

  182. pOkcIk hg.....
    March 7, 2009 at 1:37 pm — Reply

    ap hran jdah toi la mxis nie
    wt aku bngang ja
    laen kali katup trus lman web nie…..
    msok pown mnyakitkan aty ja
    kamu nie yg suka buli bdak2 tue ya….

  183. bengang.....tension.....
    March 9, 2009 at 11:26 am — Reply

    Secure Connection Failed

    mms.maxis.net.my uses an invalid security certificate.

    The certificate is not trusted because it is self signed.
    The certificate is only valid for Maxis MStore
    The certificate expired on 3/20/2008 10:23 AM.

    (Error code: sec_error_expired_issuer_certificate)

    * This could be a problem with the server’s configuration, or it could be someone trying to impersonate the server.

    * If you have connected to this server successfully in the past, the error may be temporary, and you can try again later.

    Or you can add an exception…

    ape jdah ni ble aku nk log in xbleh plak….asyik error x hbs2…lps 4 ari xbleh tgk plak…..bangang btol…..dh byk kali aku kna mcm ni…..
    lg satu psl hotlink rewards tu…..aku byk kali nk tgk statement account….tp ble aku dh mskkn username……kotak password xde…..so xblh la nk login kn…….ngokngek btol la maxis ni….

  184. wawa5183s0c13
    March 12, 2009 at 4:43 pm — Reply

    assalamualaikomm..
    emmm,nk tnye mcm mne nk login ek??
    da puas da bt mcm2,tp tk leh jgk..

  185. ayie
    March 13, 2009 at 5:09 am — Reply

    npa mms x blh nk buka………mms sdh aktif……….
    tpi srh cek multimedia msj smua dh ok .
    tpi x lh gk.npa

  186. March 13, 2009 at 6:14 pm — Reply

    puki atok ko tebelah lime la wei!!!!
    asal aku nk bkk mss nie x dapat2 hah!!!
    PENIPU je tau maxis nie..shilanat tul!!!
    kang de jugak aku report polis..haha bru sesuai ngn muke korang…
    panas jee..bnyk kali aku try,x dapat2..
    BABI gemok tertelan anak tul la maxis nie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  187. March 17, 2009 at 8:01 am — Reply

    nape xleh open website maxis mms nie.. puas dah sy click.. bencila.. haiz

  188. March 18, 2009 at 9:54 am — Reply

    hai

  189. kyra
    March 18, 2009 at 5:02 pm — Reply

    dah banyak Kali cuba nak Buka mms tapi x Bole Juge maxis oiii…

  190. March 21, 2009 at 9:34 am — Reply

    a’kum,kepada pekerja maxis,jgn la jadi bangang menyusahkan pengguna,kan lebih baik anda jadi binatang

  191. pengguna kebinggungan
    March 23, 2009 at 1:02 am — Reply

    hmm,sy pnglah ngn mxs ni,sy dh actvkn gprs tp ble mbr bg gmbr tk muncul,yg mnclnya please login mxs mms website,dh login tp ttp tk dpt-dpt,ape nieeeee???:?skit tau hti nie,,mbr gua mrh tau asyk mintak gmbr je,dh bpuluh2 dh tau,please lah bn2 plngn2 yg msh setia niee

    rnung2lah ye,tp jagn dok diam je,uat sesuatu spya kmi puas hti ngn servis yang dbgi

  192. armie@7
    March 25, 2009 at 11:58 am — Reply

    woiii!!!!!!!..ape kejadah ni ha!!!!!!!baek xyh bwt web lau gnii!!!!!macitot!!!!! ayoh kkwan yg kmsokkn angin semarak,mari kite bersatu hati utk kpntengan p’gune mcm kite..!mari!!!!maxis!!!!!pulangkan gambar2 kami!!!!!!!pulangkan!!!!!!!!9!!!!!

  193. armie@7
    March 25, 2009 at 12:04 pm — Reply

    alamak wawa maxis ni dh mengong2laa…boikot je bende yg xley pki ni..dah mcm2 kite complain tp mcm 2 jgk…haaaaa! pnat nk ckp bek2…
    ciket ari lg pecah la perut die 2,bnyak sgt mkn duit org…bodoh nak mamposssssss!!!!!!!!!!

  194. eyka...
    March 26, 2009 at 1:33 am — Reply

    Uiihh,,napew lew sksew beno nk bkk ny….smpai x tdow nk mengejewkn bnde alah ny………….capek deh gue…

  195. March 28, 2009 at 5:45 pm — Reply

    wey…
    apahal n maxis ni..!!!
    ngawot tol r..
    tah pape tah…
    nk tgk MMS pown xleh..
    mgkok hayon tol..
    bg msg jer login2..
    tpbile da login xleh ukak..
    hantu btol…
    msn mne org rmai nk support hotlink….
    sengal manjang…..!!!!!!!!

  196. lin
    April 8, 2009 at 11:17 am — Reply

    password dah expired.tapi still nak tgk gmbar yg ada…
    dan simbol yang ada pada h/p macam mana nak hilangkan

  197. rogon
    April 9, 2009 at 10:01 pm — Reply

    jom kite ramai2 tukar celcom..digi pun tadehal..maxis cam gampang!

  198. April 12, 2009 at 2:47 pm — Reply

    kawan sye antar picture message.sye try bukak tp die tulis..(Your account may have expired)..MCM MNE SYE NAK BUKAK???

  199. zack
    April 13, 2009 at 1:41 pm — Reply

    mcm ne ni x leh bkak…. bengang tol la…. kalo cam ni la aku nk boikot maxis la. nk pkai celcom la lak. tol2 menyusahkn owg

  200. yana
    April 16, 2009 at 4:57 pm — Reply

    Ass… saya dah cuba buka mms tapi x boleh juga. wakil maxis juga sudah call saya dan beri setting tapi masih tak boleh juga hantar dan terima mms. kenapa ye???

  201. April 16, 2009 at 11:39 pm — Reply

    weyh maxis bodo !
    aku dah toppup byk2 ko wat hal dgn aku
    aku bkar cmpany ko gak !
    cb la ko
    msj anta mcam bleyh bukak
    siap ade website lagi
    tp haram !
    1 ape pown xdpt
    malas nak gune maxis !
    boikot MAXIS !!!!!!

  202. April 20, 2009 at 8:32 pm — Reply

    sorry kasar bhsa…,
    klau nk kita org hormat maxis tlg jgn bt org bengang….
    kita org pelanggan,dari mne maxis nk dpt untung kalau xdari pelanggan

  203. mamanjawa
    April 22, 2009 at 11:00 am — Reply

    kalo susah sesangat lbih baik gua guna public phone je……….nyampah tul la ngan maxis ni…..

  204. al faizal
    April 23, 2009 at 2:04 am — Reply

    maxis..
    tolonglah perbaiki prestasi n kemudahan anda terhadap costumer k..
    jngn smpai satu hari nanti maxis lingkup..
    ingt PESANAN KERAMAT ini..

  205. jai
    April 24, 2009 at 10:05 am — Reply

    knp mms tak blh bukak.suruh bukak lamam web
    bila dah bukak tamat tempoh plk
    ape nie
    kate maxis dah tingkat cra penyeliaan

  206. jai
    April 24, 2009 at 10:08 am — Reply

    peningkatan servis ape mcm nie
    menyusahkan pelanggang je

  207. April 28, 2009 at 10:38 pm — Reply

    AWAT NIE DAH LIMA KALI AKU NK BUKA GAMBAR ASYIK FAIL JEEEE….

  208. afiq
    May 5, 2009 at 12:47 am — Reply

    http://www.maxis.com.my/mms

    *link nie nape x leh bukak…

    2. Click on the Hotlink logo.

    *mane ade logo yg boleh clik..

  209. aku pune ske
    May 9, 2009 at 12:44 pm — Reply

    eee…bengang tol ak cam ni..
    bdh tol maxis..

  210. sang
    May 10, 2009 at 2:31 pm — Reply

    tekan maxis….tp log in pon xlh ni
    bodoh btl la maxis

  211. sang
    May 10, 2009 at 2:36 pm — Reply

    nk buke pic dok leh….natang ni nipu aku….

  212. May 17, 2009 at 3:03 am — Reply

    sorry…nak tnya knp bila sy mskkn no phne sy..dye kte invalid phne no???

  213. May 17, 2009 at 3:04 am — Reply

    help me!!!!

  214. tila
    May 22, 2009 at 2:31 pm — Reply

    caner nak bukak mms yang org hantar ble password kiter da luper

  215. May 22, 2009 at 3:48 pm — Reply

    npe leh bkak pic

  216. May 23, 2009 at 4:43 pm — Reply

    ahakz…
    aku x tao la cm ner nk bkak mms!…
    ad spe2 ley tlog x?…

  217. rocky gurl
    May 24, 2009 at 9:37 am — Reply

    pehal bangang sanggat website neh!susah btol aku nak bukak mms picture!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  218. rocky gurl
    May 24, 2009 at 9:41 am — Reply

    aku nak boikot maxis!!!!!!!!!!!pkai celcom lagi bagosssssss!cam sial jew mxais

  219. May 26, 2009 at 9:17 am — Reply

    sy dah terpadam msg bergambar yg d kwn saya hantar,so sy nk tengok semula and sy tak tau password nye.boleh tak sy nak tengok semula.please.

  220. AKUHENSEM
    May 26, 2009 at 2:53 pm — Reply

    Hek eleh kecoh..

    http://www.maxis.com.my/mms

    cuba ni..

  221. mr_fureen
    May 27, 2009 at 11:59 pm — Reply

    always like this….apala korang maxis nih.dhlaa rate korang lagi mahal
    dr lain2..nk spportpun buat skt ati je..celcom 3 kl lbh baek dr korang…mms
    pn sng je nk tgk…ssh2 kang aku beli maxis shareholder ni kang aku fired sampah2 yg ada kj kat maxis ni kang…..pundek betullll!

  222. May 28, 2009 at 6:30 pm — Reply

    maxis sengal.com.haram jadahhhhhhhhhhhh

  223. May 29, 2009 at 1:48 pm — Reply

    wahai tuan-tuan yang serba bodoh dan x celik IT disulami dengan malas membaca dan x faham bahasa inggeris

    browse http://www.maxis.com.my/mms guna firefox

    pastu ape yang anda nampak?
    ade ‘error’ page kan?
    sebenarnya itu security page la wahai tuan-tuan yang bangang sekalian

    ape dia tulis kat situ?

    cari kamus kalau x faham ok..?

    penjelasan:

    browser anda perlukan exception ke atas page yang hendak dibuka di atas sebab-sebab keselamatan

    diulangi……..”EXCEPTION”

    so, create la exception untuk page http://mms.maxis.net.my
    ade button kat bawah tu, click
    pastu cari button get certificate
    pastu…

    ape yang tuan-tuan sekalian nampak?

    alhamdulillah
    akhirnya tuan-tuan yang bangang giler ni dah belajar sesuatu hari ini

    sekian, terima kasih

    p/s:bahasa inggeris sebenarnya penting untuk dipelajari – bukan sekadar menyanyi lagu-lagu rock/pop/r&b bahasa inggeris je.

  224. May 29, 2009 at 3:47 pm — Reply

    xleh bkk mms dlm hp…..

  225. ami
    June 7, 2009 at 5:11 pm — Reply

    SIAL LA..dah anta mms dkt email pun expire jugak..apa lahanat sial bodo nie..nyusahkan org je ah

  226. […] For Hotlink, please read the Maxis Hotlink MMS Step by Step Guide. […]

  227. nana
    June 19, 2009 at 6:41 pm — Reply

    eeeeee…..gram btool la…nape xleh bkk!!mlz ar ak pkai maxis agie!!celcom agie bgos…bla la lu maxis…unfuntion!!

  228. alysha mersing
    June 19, 2009 at 8:31 pm — Reply

    ya allah….tolong ler!!!plez btaw cmne nk bkk mms…ak mrayu nie…titanbullet,ak da wat tp xleh pown…bkn aku yg bta iT tp maxis nie yang xrti2!!!!!!!!dem

  229. cinta
    June 20, 2009 at 2:09 pm — Reply

    nnnpeeeee???????????????xxxxlehhhhh bukakkkk mmms ney….menyusahkan orangggggg aje…..wat serabut kepale je…permudahkannyeeeee…nak tengokkkkkk mmmms pun susahhhhhh je…..

  230. fadzlie
    June 23, 2009 at 9:29 pm — Reply

    ape kne ngan khidmat maxis nie??????
    tlg jgn buat customer anda mcm nie…
    tlgggg la update website nie..
    jgn wat customer skt hati dgn khidmat anda….
    harap maklum..

  231. hampeh
    June 25, 2009 at 12:46 am — Reply

    weyh…aku dah dpt bkak..nape koang x dpAt plak??

  232. faris
    June 26, 2009 at 4:50 pm — Reply

    maxis perkhidamatan ter0kkk.
    very bad ..

  233. June 26, 2009 at 11:02 pm — Reply

    kpada taukeh maxis bhd tolong jgn wat ko pnye custmer cmni nk bka mms

  234. bengang
    June 27, 2009 at 10:34 am — Reply

    npe a bangang sgt mxis ni..suruh tekan pastu x leh.. cial tul r..
    baek gne celcom..nsb baek laki aq gne maxis lau x mampos aq nak gne maxis..
    g mati r maxis..tutup jer
    x bzir duet owg..

    • August 7, 2009 at 8:17 am — Reply

      mmg bd0h hotlink tuuuu…..

  235. Nurul
    June 28, 2009 at 5:01 pm — Reply

    gilak ar!!
    aq na bkak mms pn ta dpt
    pe cer
    da byk kli aq xtif kn
    ah!!!!!baek gne celcom!!
    huh

  236. powwwWW
    June 29, 2009 at 9:50 pm — Reply

    acalamlelekom…………………
    urmmm maxis ni kkadang 2 wokey tapi kkadang 2 hampeh……..
    adok aiii xdpt den nak nolong…..

  237. Bastian
    July 1, 2009 at 3:47 pm — Reply

    Woi !! xxx Maxis … Cakap leh buka MMS guna Website ni langsung x leh bukak !! xxxx !! Bengang tul

  238. alisa
    July 2, 2009 at 11:33 am — Reply

    KALAU ADE PROBLEM LAGI..SILA PM SY..SY LEH TLG AJARKAN…….roti_gulz@yahoo.com

  239. alisa
    July 2, 2009 at 11:34 am — Reply

    kalau sape2 xleh..pm la sy..sy tlg ape yg termampu..roti_gulz@yahoo.com

  240. amirul
    July 7, 2009 at 8:45 am — Reply

    xxx pnye maxis..
    aku bkar ko punye syrikat bwu tw..slalu wat hal pesal???
    kalo cmny la xlma lgy maxis lingkup la…

  241. SYAZILLA
    July 9, 2009 at 9:01 am — Reply

    NTAHLAHMAXIS NIE………………………HAMPEH BTLLAH

  242. July 10, 2009 at 1:09 pm — Reply

    erm saya kat cni sebagai pelanggan cuma nak kan services yg baik.
    tp bila nak search hat http://www.maxis.com.my/mms tak leh coz blocked.apa cite ni dgn services maxis…

  243. jiey
    July 11, 2009 at 7:05 am — Reply

    ni pe hal plak!!!! soh bkak PC,tp xleh……..pw cite ni beb????camne nk tngk pic lau xleh bkak……..soh cstmer gne maxis,tp perkhdmtan cam pe jea….bikin gua panassssss jea!!!!!

  244. kie-qie
    July 14, 2009 at 12:01 am — Reply

    aper la…..

  245. kie-qie
    July 14, 2009 at 12:05 am — Reply

    bangang tol ar….gnjaran pown da kurank ckank..cch nak dpt…

  246. July 14, 2009 at 4:36 pm — Reply

    ah!!!!!!!!!!!!!!!pening aku!!!!!!!!!

  247. aku la
    July 15, 2009 at 10:41 am — Reply

    pala otak hang la….
    klu compeni xxx camni la..
    cakap je bagus..habuk gak..piiiraaa
    tiap2 hari try buka mms ni..x lh gak..
    weiiiii ananda….jgn la ko kaut untung je..
    masalah kecik camni x mo settel

  248. x de name
    July 17, 2009 at 12:41 am — Reply

    saya dah buat suma tu, tp expied password. x smpai seminit x kan dah luput password saya. lps tu plak suruh anta mms kat dia plak klau nak dpt paswod br. ni maxis nak telan duit costumor ke………. klau sikit orng yang komen x pe, tp ramai yang komen buruk je. harap maxis ambil tindakan le……….

  249. July 22, 2009 at 11:15 am — Reply

    Pls help me…. cannot open my mms even id setting so many times.
    MMS nopt available at all

    • August 7, 2009 at 8:19 am — Reply

      sme mcm gua,gua pown panasssss jea……

  250. July 22, 2009 at 12:08 pm — Reply

    salam.mcm mner nk buka mmms kt hfun sya.stu kjer sya tel maxis x lea2.skit hti btl..baek saya pkai celcm jek ..geram btul…bengang….tlg lah mcm ner nier????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

  251. along
    July 23, 2009 at 12:15 am — Reply

    woi xxx ,mne tmpt nye nk bkak mms ha?
    hara[ je maju knon,tp bingai..

  252. KARTHIKESAN
    July 24, 2009 at 2:22 pm — Reply

    HI MAXISSSSS I LYKE U

  253. Nabilah
    July 25, 2009 at 11:32 pm — Reply

    PLEASE!!
    I STILL CANT OPEN THE MMS SERVICES.
    YOU SAID THAT I HAVE TO ENTER EITHER MAXIS OR HOTLINK..BUT BOTH CANT CLICK!.
    WHAT SHOULD I DO!!??

  254. salahuddin
    July 31, 2009 at 3:41 pm — Reply

    knapa aku nk buka mms gallery tak bleh……..?
    tlong la………..!!!!

  255. August 6, 2009 at 1:06 pm — Reply

    pebenda nak tgk mms susah nak mampus nie?

  256. August 7, 2009 at 8:01 am — Reply

    SURUH OWG BKA,TP APE PONN X DPTT
    MCM APE…? MCM..CIAL

  257. August 7, 2009 at 8:06 am — Reply

    TUNJOKLAH……. Mne YG PTUT buAt tunjok…..tp ble sruh x bley buka<<<<PLeZZzzZ………hRp phk hotLink amek prHtyann….||||

  258. August 7, 2009 at 8:11 am — Reply

    HOTLINKKKKKK……..
    Npe sim card sye , ble sye topap x dpt ape2 …..ape entah reward
    konon … tp TAEKKKK……je yg dpt
    NO:o177o35i58

  259. August 7, 2009 at 12:40 pm — Reply

    i cant open my mms picture that sent by my fren.what happen?

  260. nurul
    August 8, 2009 at 8:52 pm — Reply

    tlgg lar……
    aq nk bkak mms nie..
    tp x ley..
    tencion nyer..

  261. nadia
    August 9, 2009 at 10:08 am — Reply

    npe pic xleh open ni????

  262. wana
    August 9, 2009 at 10:11 am — Reply

    ala….relx r kowg ni…ak da btaun nk buka mms pic xpnh pat pn…mmg service dy xbgs kot…

  263. lela
    August 9, 2009 at 11:20 am — Reply

    askum rakyat malaysia,tek leh pun nak bukak picture mesej..susah lah..bengag aje…

  264. lela
    August 9, 2009 at 11:22 am — Reply

    sabo je la…

  265. mohd rahmat
    August 9, 2009 at 1:53 pm — Reply

    i…accept

  266. kaien
    August 10, 2009 at 4:08 pm — Reply

    hahaha Aq stuju..masalah nyer dh tkn byk kali smpai kbas jari aq xnk kuar pn..

  267. kaien
    August 10, 2009 at 4:10 pm — Reply

    rasa nk pkai yg len plak..

  268. priya
    August 12, 2009 at 9:25 am — Reply

    goog morning

    knp ini i klik dekat logo maxis still tak boleh buka ada cara lain tak

  269. touching_smtj09/10
    August 14, 2009 at 11:12 pm — Reply

    allooo…….weyh mcm ner nk bukak max!$mm$ n!wh???????!!!!!!!!

  270. ain
    August 15, 2009 at 7:37 pm — Reply

    em..yg kowg dpt tu sbnrnya virus tuk nset kowg ar

  271. miela
    August 17, 2009 at 4:32 pm — Reply

    hampeh jew..!!!

  272. lyna
    August 18, 2009 at 5:21 pm — Reply

    btol2..aq pn bwu try arini,p xdpt gak

  273. abdul
    August 19, 2009 at 9:42 am — Reply

    nape la skrang susah sgt nak mms yek

  274. tasha
    August 19, 2009 at 6:42 pm — Reply

    ap ni x boleh pun nak tengok pic………..tah pape jela…………………..

  275. tasha
    August 19, 2009 at 6:43 pm — Reply

    ni yang nak tukar len………………..bosan ye…………..

  276. iela
    September 11, 2009 at 10:00 pm — Reply

    aku da byk kali try pun xdpt. pnipu towl. bgang towl la…………

  277. September 11, 2009 at 11:48 pm — Reply

    […] How to view MMS message for Hotlink. […]

  278. YOP
    September 12, 2009 at 1:58 am — Reply

    im using maxis for 5years but today maxis are ***ing a**

  279. YOP
    September 12, 2009 at 2:00 am — Reply

    maxis bodo,maxis gila,maxis lembap

  280. YOP
    September 12, 2009 at 2:04 am — Reply

    good bye maxis,

  281. huj
    September 12, 2009 at 10:53 am — Reply

    plek

  282. tuah
    September 22, 2009 at 5:46 pm — Reply

    AKU GERAM BTUL LA…..
    BUKAK DH BYK KLI DH X BOLEH2 PON….
    NK TIPU ORG PON AGAK2 LA…….!!!

  283. September 26, 2009 at 2:14 pm — Reply

    aku pun sama. buat sakit hati aje….
    penipu!!!! hidup celcom..

  284. September 26, 2009 at 2:15 pm — Reply

    aku pun sama, baik aku guna celcommmmm….

  285. September 26, 2009 at 2:17 pm — Reply

    aku pun samaa.. hidup orang kuning & kuasa ditangan anda

  286. October 11, 2009 at 10:54 pm — Reply

    cmne wey nk bbk mms akue nie..
    x jdi la…
    hurmdah le enset x de kamere huhu!!!

  287. anti kapitalis
    November 10, 2009 at 2:32 pm — Reply

    b*d*h…
    hp aku ada gprs mms smua ckup
    tp nape kena view kat web lak?
    dah tu x dpt..

  288. anti kapitalis
    November 10, 2009 at 2:34 pm — Reply

    f** f** f**

  289. January 10, 2010 at 1:33 pm — Reply

    bangang tol maxis ni ha!!!!!!!!!!
    korang tukar je pkai celcom kn senang…….
    wt skit ati je dok maki2………wawawawawa

  290. jepeng
    February 1, 2010 at 2:41 pm — Reply

    ala hai anak omak…….den pun x blh jugagk nie…..

  291. bajing
    February 18, 2010 at 12:46 pm — Reply

    dah 2 jam setengah aku godek2 kat maxis web ni tp hampeh….. x dpt2 nak tengok kwn bg mms….huhu…..
    selamat tinggal maxis……
    hidup celcom…….

  292. RAFAEL MINISCUS
    February 21, 2010 at 10:17 am — Reply

    WOIIIIIIIIIIIIII……………..MAXIS……………..SEDARLAH KAMU BUATLAH BIRTHDAY FREE CALL/MSG LEBIH LAMA……………………………………NI BAGI SEHARI JEW……………….DAH LA KEDEKUT…………..JOM RAMAI2…………PG MSUK CELCOM…………..

  293. March 4, 2010 at 7:19 pm — Reply

    natey!.bungek!.jadah tah maxis!

  294. love DiGi N Celcom
    March 8, 2010 at 8:46 pm — Reply

    weyh..baik korang g tukar DiGi or Celcom la,,,,maxis cm
    s!*L..!!!!!

  295. suriansah
    March 24, 2010 at 12:12 pm — Reply

    betuilah maxis ni,wat org jd bangang je…………….

  296. eva
    March 28, 2010 at 7:48 am — Reply

    hampehhhhhh

  297. biarlaa rahsia
    April 27, 2010 at 4:14 pm — Reply

    cyew benggang tol laa ngan maxis nieyh.mcm2 diew sur0h wat tp hampeHHHHHH…………………..benggang t0L laa

  298. June 30, 2010 at 3:31 pm — Reply

    buritttttttttttttttttttttttttttttttttttttt………….. n bodohhhhhhhhhhhhh

  299. z@li
    July 13, 2010 at 6:13 pm — Reply

    maxis ni hamjadeh…mai kita rame2 bakaq dia pya pencawang.sapa2 pakai maxis lempaq dlm jamban jee

  300. AQ punYE PASAL lh
    October 31, 2010 at 6:11 pm — Reply

    BABI TOI MAXIS NIE…. CALL ORG PON GNE SAAT… CM BABI….
    MAHAL GILE BABI… TENGKORAK ANJING TOI BABI NIE….
    MOTHER F>U>C>K…. PERGI MAMPOS LH KO NIE…
    BAIK AQ GNE DIGI LG BGOS…. LEH AQ CALL 3 ORG FREE… Mj8 PON FREE….

    • oni
      April 14, 2011 at 12:15 am — Reply

      bodoh hapak lu bikin ribut cini

  301. AKILA
    December 7, 2010 at 1:41 pm — Reply

    WWEI ASAL AKU NAK MASUK INBOX MMS AKU XLEH…JELASKAN

  302. eda
    January 2, 2011 at 6:55 pm — Reply

    maxis pny line susah nk dapat.lepas 2 org x req ape2 ske2 tolak credit org………ko PI MAMPOS/BANKRUPT……

  303. September 19, 2012 at 4:26 pm — Reply

    eeeeeeeeeeeeeiiii…geramnye asal x leh bukak nie…klu x leh knaper beria suruh bukak kt fon…haish geram de…astagfirullah

  304. arshaai
    December 11, 2012 at 12:30 am — Reply

    macam pundek!!

  305. khairul naim
    April 9, 2014 at 1:35 am — Reply

    maxiss mms bukak x bolehh pun. tolong naik taraf hampa punya sistem. jgn menyusahkan orng. buat menyakit hati hampa tau dak?? mangkaq la maxiss.

    • maxis
      January 11, 2015 at 11:58 am — Reply

      haram jadah maxxiss

  306. vivianho
    May 5, 2014 at 10:26 am — Reply

    Ya,wonderful pictures to be sharing….

    • vivianho
      May 7, 2014 at 5:06 pm — Reply

      …until today still can’t use???

  307. fairul
    May 14, 2014 at 2:02 pm — Reply

    haramjadah kau maxis…aku nk tgk picture xoleh bukak..xde akai..

  308. irsya
    May 25, 2014 at 9:06 pm — Reply

    Sy nak buka mms pun susah suruh ikut dah buat tapi kelur yg lain apa ni..btul2 menyusahkan org

  309. kodey
    July 11, 2014 at 11:02 am — Reply

    khinzir betul maxis ni…penipu besak

  310. Parpu
    September 19, 2014 at 1:33 pm — Reply

    MaxisBangangBerpisahTiada.

  311. kerol
    October 6, 2014 at 8:23 am — Reply

    dlu aq pkai mxs mcm taek jew nk bkk pic pn stgh mampus jd skrg pkai line laen kjap jew leh bkk…

  312. eca
    January 9, 2015 at 11:08 pm — Reply

    bengong betoi la…bukak mms xley…maxis cikai…aku anti ko smpai bler2 mxis…aku tukar line lain….

  313. w@!E
    June 25, 2009 at 9:13 am — Reply

    salam………alysha awk g kt logo mxs & logo hotlink yg dkt no.1 kn bwh die ade die tulis website diekn? awk klik website yg slps “OR” pas 2 die akn kuar “security information” awk klik “NO” cube awk wt………dpt bg thu sy taw…….

  314. alisa
    July 2, 2009 at 11:22 am — Reply

    salam..
    sila bc entry kat atas…ade procedure cmne nk bukak…

  315. July 1, 2009 at 11:02 pm — Reply

    kepala xxx betul maxisni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    dah dekat 2 jam aku dpn pc ni haram bolegh bukak mms ni

    pas ni aku nak pakai tin susu je lagi senang

  316. kie-qie
    July 13, 2009 at 11:59 pm — Reply

    gua sokong lu

  317. amy
    July 22, 2009 at 5:08 pm — Reply

    kite bakar je::::::;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;?

  318. August 7, 2009 at 8:14 am — Reply

    CPew srh…smpai x bley bka tuu…..tp btol la d0kk…mmg x leh bka…..

  319. August 7, 2009 at 8:15 am — Reply

    wae……ko ske kt hotlink wekkkk nk mntah aq…
    jijik….

  320. August 7, 2009 at 8:16 am — Reply

    cehhh…speakinG b.i konon….//

  321. nurul
    August 8, 2009 at 8:56 pm — Reply

    sbr jea..
    aq bkak pown x ley..
    mcmmmmmm shial..
    bodo gler..

  322. August 14, 2009 at 12:49 am — Reply

    Nth la wana abg duk try jgk xdpt2 pn plek2

  323. entahpapentah
    August 31, 2009 at 4:43 am — Reply

    susa laa cm ny..
    suro kte kklkn maxis..
    tp, ta de kmudhn dlm mms..
    tlpe password pon da kne block..
    len la law de “forgot password”..
    kan seng..

  324. along
    September 2, 2012 at 2:29 am — Reply

    macam sial aje.. aq nk tengok mms dekat web site tak bolah,bodoh2 aje maxis bebal nie

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>